top of page

Laten we er over praten

Als je iemand zoekt die een monoloog komt houden, ben ik niet de persoon. Mijn kracht zit in het faciliteren van een gesprek in een veilige omgeving over onderwerpen die niet vaak (genoeg) aan bod komen. Ik start met een stuk kennisdeling, maar daarna wordt het interactief en bepaalt de sfeer in de groep het vervolg. Ben je nieuwsgierig of mijn aanpak past bij jouw doelgroep? Neem vrijblijvend contact met mij op zodat je gericht je vragen kunt stellen! Voorafgaand aan de eerste bijeenkomst kom ik kosteloos langs om kennis te maken en meer te horen over de doelgroep.

Joyce Janmaat, Reboundvoorziening FOCUS over gastlessen

"Amber is heel enthousiast en open, serieus waar nodig, gebruikt humor, creëert een veilige sfeer en de opdrachten zijn toegankelijk en afwisselend. Ze gaat niet te diep in op de problematiek die soms doorschemert in het gedrag of in de antwoorden van de leerlingen. Hierdoor durven leerlingen zich uit te spreken. De lessen zijn leerzaam en actueel"

Webinars

Niet alleen fysiek, maar ook digitaal kun je veel bereiken door aandacht te besteden aan onderwerpen als gender & geaardheid, seksualiteit, racisme en inclusiviteit. Dit medium is perfect als je een grotere groep wil bereiken. Digitaal kan de groep mee stemmen, in de chat meepraten en achteraf het gesprek voortzetten. Elk webinar is ingericht om de groep te leren, samen te brengen en met meer compassie naar zichzelf en naar de ander te laten kijken.

€199,- per uur excl BTW

Voorlichting & workshops

Wat ik online doe, doe ik ook offline. Zowel de voorlichting als de workshop kan bij jou op locatie. Ik kom graag live het gesprek aan gaan over gender & geaardheid, seksualiteit, racisme en inclusiviteit. De workshop heeft een maximale groep grote van 30 personen, maar de voorlichting is gemaakt voor grotere groepen. Aan het einde van de sessie hebben de gasten kennis gemaakt met een inclusieve denkwijze, elkaars invalshoeken (anoniem) gehoord. Ze komen als individuen en gaan naar buiten als collectief.

€299,- per uur excl BTW en voorrijkosten

Gastlessen Voortgezet Onderwijs

Het voortgezet onderwijs is de plek waar kinderen opzoek gaan naar wie zij zijn als mens. Tijdens die zoektocht kom je (voor)oordelen, verschillen, verwachtingen en De Norm tegen. De Norm is een groot obstakel als je probeert te zijn wie je bent. Ik ga het gesprek aan over die norm en over alles wat daarbuiten valt. Ik heb geleerd hoe je leerlingen vanuit didactisch oogpunt kunt meenemen in onderwerpen die voor veel mensen in de taboesfeer liggen. Het doel van elke les is dat leerlingen zichzelf en anderen op een interactieve manier beter leren begrijpen. Van seksualiteit, tot onzekerheden, van inclusief op social media tot genders & geaardheid, alles komt aan bod. Mijn lesprogramma sluit naadloos aan bij kerndoelen voor het voortgezet onderwijs en speelt een belangrijke rol in het leren focussen op overeenkomsten in plaats van op verschillen.

Les 1: Wie ben ik?

Les 2: Verschillen & overeenkomsten

Les 3: Genders & geaardheid

Les 4: Lief zijn voor jezelf

Les 5: Inclusief op social media

Les 6 & 7: Seksles

Les 8: Seksvragen

Les 9 & 10: Consent

Les 11: Vrij denken

Gastlessen voortgezet onderwijs Hilversum
bottom of page